Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékra fel

2009.07.27

 

Játék a cicával

 
 

A lakásban tartott cicáknak is szüksége van a mozgásra. Néha elfoglalják magukat, aminek a  nyomát az összegyűrt szőnyegeken, a felborított tárgyakon vehetjük észre, de azért a legjobb ha mi magunk is játszunk velük, lefoglaljuk, lefárasztjuk őket.

 

Játék a cicával

Nem csak a kiscicáknak, de az idősebb macskáknak is szükségük van a mozgásra. Ők már kevésbé hajlamosak órákon át üldözni a láthatatlan ellenséget, így nagyon hasznos, ha a gazdi időt szakít a vele való játékra. Játék nélkül a cica akár depresszióba is eshet, és persze el is hízhat.

 

A legegyszerűbb megoldás a labda, ami mellé nem is nagyon kell a gazdi, maximum meg kell hogy vegye a cicának. De az is lehet hogy a cica folyton belöki majd valami alá, ahonnan a gazdinak kell kiszedni, vagy csak élvezi a cica, hogy a gazdi félpercenként újra elgurítja neki a labdát. Labda híján megteszi akár egy szem krumpli is ? ez utóbbit a macska képes akár ellopni magának, ha eléri a zöldségtartót. A labdát helyettesítheti még dió, újságpapír vagy sztaniolgolyóbis is.

 

Igazából a cicák bármivel el tudnak lenni, ha épp ahhoz van kedvük, de ügyeljünk, hogy amit kapnak azon ne legyenek olyan dolgok amiket könnyen lenyelhetnek és megfulladhatnak tőlük. Például a papírgolyót ne rögzítsük befőttesgumival, mert annak lenyelése könnyen bélbántalmakat okozhat a cicánál. Némelyik cica a papírgolyót vagy csak szimplán az újságpapírt egyszerűen meg is eszi a széttépés után, ami a festék miatt nem túl jó ötlet. Ebben az esetben ne kapjon újságpapírból játékot. Ugyanez a helyzet a sztaniolgolyóval is.

 

Játék a cicával

Könnyel lenyelhetik és megfulladhatnak a cipőfűzőtől vagy egyéb madzagoktól, így az ilyen játékokkal ne hagyjuk őket egyedül, mindig figyeljünk rájuk.

 

Nem csak játék, de remek körömkoptató is, ha egy nagyobb ágat vagy egy boltban kapható körömkoptatót helyezünk el a lakásban. A macskák szeretnek ezen le-fel rohangászni, eközben pedig a körmüket is koptatják, és nem a kanapét fogják szétszedni.

 

A lehetőségek száma szinte végtelen, a lényeg hogy foglalkozzunk, játszunk velük, ezzel az életüket ?és akár a sajátunkat is- meghosszabbíthatjuk!