Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkóp

2009.07.27

Hogy miért fontos a macskahoroszkóp?

Akinek már volt macskája, az tudja: a macskák személyiségek! Ezért nem mindegy, milyen égövben született macskát fogadunk be családunkba. Van köztük hízelgő, de van lusta is. Íme, a macskák születési titkai. (De ha valaki esetleg egy kóborcicát fogadott volna magához, és így nem ismerheti születési idejét, ne csüggedjen: gyúrja egybe a tizenkét égöv cicatulajdonságait, és abból biztosan ráismer macskájára...)

 

 

A Kos macskának karcsú, vöröses a bundája, és jellegzetesen feláll a füle. Csak az evésen jár az esze, viszont bátor és harcias.

 

 

A Bikát hosszú, széles mancsairól ismerhetjük fel. Vannak kedvenc tartózkodási helyei: a fűtőtest és a puha ágyikó teteje. A cicusok kedvesek, imádják a gyerekeket, viszont utálják az autósokat.

 

 

Az Ikrek különösen szeretnek dorombolni és hízelegni. Keveset alszanak, kalandvágyók és nászuk meglehetősen viharos. Sajnos kiszámíthatatlanok.

 

 

 

 

A Rák szürke és lusta, legszívesebben egész nap csak alszik. Erős benne az anyai érzés. A vihar közeledtével páni félelem lesz úrrá rajta.

 

 

Az Oroszlán sikerre vágyik. Meglehetősen nehezen felejti el, ha megbántották, és kissé hiú is. Ha teheti, minden tükörben megnézi magát.

 

 

A Szűz tisztaságmániás, többet mosakodik az átlagos macskánál. Igen félénk, még azt is meggondolja, melyik függönyre és bútordarabra merjen felmászni.

 

 

A Mérleg sármos és elegáns. Kedvességével leveszi a gazdit a lábáról. Sok szeretetre van szüksége, viszont utál veszekedni. Kifejezetten zeneszerető. A dallamos, lágyan andalító muzsikát különösen szívesen hallgatja.

 

 

A Skorpiónak csak egy kívánsága van: mindig az övé legyen az utolsó szó. Sokszor megörvendezteti vadászzsákmányával gazdiját, akinek viszont a lelkesedése bizonyos esetekben például döglött patkányok, egérdarabok láttán - érthetően mérsékelt.Ide a mi kis kedvencünk tartozik!

 

 

A Nyilas imádja a kalandokat. Mindent legalább egyszer ki akar próbálni. Nagy a mozgásigénye, ezért esőben is képes odakint ázni.

 

A Baknak kifejezetten udvarias természete van, nem zavarja a költözés és a hosszas, viszontagságos utazás sem. Kedves, türelmes társ.

 

A Vízöntő hangulatmacska. Aki nem foglalkozik vele eleget, számíthat felháborodására. Nem igazán szereti a gyerekeket. Csavargós fajta.

 

A Halak jegyében született cicussal sok szerencséje van a gazdinak. Hízelgő és érzékeny. Ezért ideális házikedvenc, ha vannak gyerekek a házban: hagyja, hogy kényükre-kedvükre nyúzzák. Nagy a folyadékigénye, így pihenés közben szívesen lefetyel langyos tejecskét ...